Fortificarea cooperării interinstituționale dintre Ministerul Justiției și Centrul Național Anticorupție în domeniul anticorupție și integritate
13.02.2020 97 Accesări  

La 13 februarie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a întreprins o vizită de lucru la Centrul Național Anticorupție.

În cadrul întrevederii, Directorul Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea a efectuat o prezentare amplă a activității instituției, în materie de prevenire și combatere a corupției, evaluarea riscurilor, efectuarea expertizelor anticorupție,etc.

În acest sens, Șefii de Direcții ai CNA au comunicat despre unele problemele și obstacolele cu care se confruntă în exercitarea atribuțiilor funcționale, despre necesitatea ajustării cadrului normativ pe unele aspecte.

Ministrul Justiției a menționat despre importanța consolidării colaborării interinstituționale, întru asigurarea unui mecanism eficient de prevenire și combatere a corupției, care este unul dintre obiectivele strategice ale reformei justiției. De asemenea, Fadei Nagacevschi a declarat că recăpătarea încrederii cetățenilor Republicii Moldova va fi posibilă doar prin întreprinderea unor acțiuni de prevenire și contracarare a fenomenului corupției, inclusiv care presupun și evaluarea eficientă a integrității procurorilor și judecătorilor.

La final de întrevedere, părțile și-au manifestat deschiderea pentru o conlucrare pe viitor în partea ce ține dezvoltarea și fortificarea domeniului justiției.

 

 

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție