Victorie pentru echipa liceului „Mihail Sadoveanu". Jocul intelectual Quiz prointegritate a provocat tinerii de la Hânceşti
05.03.2020 801 Accesări  

Ediţia a IV-a a jocului intelectual Quiz prointegritate s-a desfăşurat, astăzi, la Hânceşti. Pentru locul 1, au concurat 5 echipe de tineri care şi-au măsurat cunoştinţele în domeniul mecanismelor de prevenire a corupţiei în Republica Moldova.

Tinerii au trebuit să răspundă la o serie de întrebări, formulate de ofiţerii anticorupţie şi să rezolve operativ situaţiile simulate în joc. În final, câștigători au fost desemnați elevii de la Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu" din Hâncești, care au demonstrat că sunt bine informați despre ce înseamnă fenomenul corupţiei și care sunt metodele de prevenire şi diminuare a fenomenului.

Amintim că jocul interactiv Quiz-ul prointegritate se desfășoară în perioada februarie-martie în mai multe raioane ale țării - Soroca, Cahul, Bălţi, Sângerei, Criuleni, Orhei, Străşeni, Ungheni, dar și în municipiul Chișinău. Câştigătorii etapelor locale ale concursului își vor încerca forțele la marea finală, care va avea loc în capitală.

Activitatea se înscrie în proiectul „Lupta împotriva corupției prin consolidarea integrității în Republica Moldova", implementat de către PNUD Moldova cu sprijinul Ministerului de Externe al Norvegiei.

 

 

 

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție