Doi polițiști de la Antidrog, reținuți de CNA și procurori pentru trafic de influență
21.04.2020 3576 Accesări  

Doi ofițeri de investigație din cadrul Inspectoratului Național de Investigații au fost reținuți, cu puțin timp în urmă, pentru trafic de influență. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins 3000 de euro de la niște persoane, care figurau într-un dosar penal privind circulația ilegală a drogurilor, susținând că ar avea influența asupra celor care gestionează dosarul și că îi vor putea determina să adopte decizii favorabile în privința figuranților.

Pentru a nu-i trage la raspundere, politiștii ar fi estorcat inițial 3000 de euro, iar ulterior au convenit asupra sumei de 1500 de euro. Astăzi a avut loc reținerea în flagrant în momentul transmiterii banilor. Ambii polițiști au fost reținuți pentru 72 de ore, urmând să fie plasați în izolator.

În acest caz, a fost inițiată o urmarire penală pentru trafic de influență, iar dacă vor fi găsiți vinovați, politiștii riscă până la 6 ani de închisoare. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală. 

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție