ARBI a CNA prezintă, în aceste zile, evoluțiile agenției în materie de recuperare a bunurilor infracționale la reuniunea anuală a BAMIN
23.06.2022 153 Accesări  

O delegație a Agenției de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA prezintă, în aceste zile, evoluțiile Agenției pe parcursul anului 2021 la Reuniunea anuală a Rețelei Balcanice a agențiilor de administrare a bunurilor infracționale indisponibilizate, BAMIN. Evenimentul, organizat cu suportul OSCE, găzduiește mai multe țări din regiunea balcanică și are ca subiect de discuție problemele și provocările agențiilor de profil în exercitarea funcțiilor de recuperare a activelor infracționale.

În cadrul reuniunii, reprezentanții ARBI vor mai prezenta informații despre prioritățile anului în curs ale Agenției care includ adoptarea și implementarea Programului Național de Recuperare a Bunurilor Infracționale, dezvoltarea sistemului informațional automatizat ”Registrul bunurilor infracționale indisponibilizate”, dar și eficientizarea mecanismului de recuperare a bunurilor infracționale prin ajustarea cadrului normativ cu privire la înghețarea bunurilor, valorificarea anticipată a bunurilor sechestrate și confiscarea extinsă.

BAMIN este o rețea informală de practicieni care lucrează, sub aspect operațional, cu birourile și agențiile de gestionare a activelor sau în cadrul departamentelor mandatate să se ocupe de gestionarea și înstrăinarea/depozitarea bunurilor criminale din jurisdicția lor. Rețeaua are ca scop sporirea eficienței de gestionare și vânzare a bunurilor, provenite din infracțiuni. Principalul obiectiv al membrilor BAMIN este de a îmbunătăți cooperarea transfrontalieră și între agenții și de a accelera schimbul de informații.

În prezent, rețeaua are ca membri permanenți agenții de recuperare a bunurilor infracționale din opt țări din Balcanii de Vest, între care Bosnia și Herțegovina, Albania, Croația, Bulgaria, Slovenia, Kosovo, Macedonia de Nord și Muntenegru. Printre membri-observatori și asociați sunt Republica Moldova, România, Ucraina, Belgia, Marea Britanie și Irlanda.

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție