Educație anticorupție: încă 200 de agenți publici și angajați din sectorul privat, instruiți de CNA
30.09.2022 2853 Accesări  

Direcția educație anticorupție a continuat instruirile în această săptămână, la care au participat peste 200 de agenți publici și angajați ai sectorului privat. Mai multe sesiuni au avut loc la Ialoveni, acolo unde s-a desfășurat campania „Integritate pentru Sănătate,” acțiune organizată în comun cu Ministerul Sănătății, CNAM și Asociația Obștească „HOMECARE”.

De asemenea, la solicitarea entităților publice și private au fost asigurate activități de instruire pentru agenții publici și angajații din cadrul Serviciului Vamal și o companie de telefonie mobilă, primii fiind familiarizați cu măsurile de asigurare a integrității instituționale, iar ultimii- cu standardele integrității în sectorul privat.

La fel, mai mulți funcționari publici din cadrul administrației publice locale au fost instruiți de către ofițerii CNA în cadrul Departamentului de dezvoltare profesională al Universității de Stat din Moldova vizavi de rigorile integrității instituționale și profesionale și controlul integrității în sectorul public.

Astăzi, un bilanț al activităților anticorupție a campaniei ”Sănătate pentru Integritate” a fost prezentat în cadrul Forumului pentru Responsabilizare Socială în Sănătate de către șeful Direcției Educație Anticorupție a CNA, Ion Pruteanu.

Amintim că, scopul instruirilor realizate de către ofițerii CNA pe componenta de prevenire a corupției în entitățile publice și private sunt orientate pe cultivarea și consolidarea climatului de integritate instituțională, pe de o parte, și a culturii de integritate corporativă, pe de altă parte, prin promovarea politicilor de anticorupție și integritate.

 

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție