Instruiri anticorupție, organizate de CNA, la Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor
16.01.2023 314 Accesări  

Funcționarii Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor (ISSPNPC) au participat la un curs de instruire, prezentat de Centru Național Anticorupție (CNA), cu tematica: ”Măsurile de asigurare a integrității instituționale”, ”Cunoașterea măsurilor anticorupție de către agenții publici”, ”Dezvăluirea practicilor ilegale”, ”Influență necorespunzătoare”, privind legea integrității nr. 82/2017, Strategia Națională de Integritate și Anticorupție pentru anul 2017-2023, aprobată prin H.P. RM nr. 56/2017, Legea privind evaluarea integrităţii instituţionale nr. 325/2013, Legea privind avertizorii de integritate nr. 122/2018, etc.

În cadrul seminarului au fost analizate și discutate considerațiunile generale privind integritatea funcționarului public. Au fost puse în discuții mai multe aspecte ale acestei laturi, precum ar fi: regimul juridic al conflictului de interese; regimul juridic al cadourilor, regimul juridic al neadmiterii, denunțări și tratării; influențelor necorespunzătoare; regimul juridic al neadmiterii, denunțării manifestărilor de corupție și protecția avertizorilor de integritate, etc.

Instruirea a fost organizata în scopul familiarizării inspectorilor cu noțiunile de „avertizare de integritate" și „avertizor de integritate", și cum să prevenim/denunțăm manifestările de corupție. Instruirea s-a încheiat cu o serie de întrebări și răspunsuri unde, inspectorii au abordat subiecte stringente și de actualitate pe domeniul de activitate, sub aspectul bunei funcționări a ISSPNPC.

www.consumator.gov.md

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție