Un bărbat din Chișinău, cercetat de CNA pentru escrocherie, trimis în judecată. A promis să influențeze o decizie pe un dosar penal
14.12.2023 651 Accesări  

Un bărbat din capitală a fost trimis de procurori în instanța de judecată fiind cercetat de CNA într-un dosar de escrocherie. Acesta a promis unei persoane că poate influența decizia pe un dosar penal și că poate determina persoane publice să emită o hotărâre favorabilă. Urmărirea penală pe caz a fost pornită în februarie 2023, de către organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție, în baza unui denunț.

În urma acțiunilor de urmărire penală, s-a constatat că, inculpatul, în perioada 13 decembrie 2021-16 noiembrie 2022, abuzând de încrederea pe care o avea din partea unei persoane cu care se afla în relații de prietenie, a pretins suma de 25 de mii de euro, primind în mai multe tranșe 19 mii de euro, prin inducerea în eroare că, prin intermediul unui polițist, care de fapt nu era în cunoștință de caz, poate să influențeze persoane cu demnitate publică, inclusiv judecători, în vederea emiterii unei decizii favorabile acestuia, în cadrul cauzei penale care se afla pendinte la Curtea de Apel Bălți.

Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția.

Dacă va fi găsit culpabil de comiterea infracțiunii incriminate, inculpatul riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat prin infracțiune, a fost aplicat sechestru asupra ½ din bunul imobil în valoare de 1 283 842 de lei, ce aparține cu drept de proprietate inculpatului.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție