CNA – partener al unei noi campanii anticorupție “Prin film proiectăm Integritatea”, în cadrul căreia sunt organizate proiecțiile filmului VARVARA
18.12.2023 366 Accesări  

Circa 500 de oameni au participat la lansarea unei noi campanii de informare și sensibilizare anticorupție cu genericul “Prin FILM proiectăm INTEGRITATEA”, care a avut loc duminică la Căușeni. Publicul a urmărit filmul ”VARVARA”, dar nu înainte de a participa la o instruire, organizată de ofițerii Centrului Național Anticorupție, în cadrul căreia s-a vorbit despre  măsurile de asigurare a integrității în sectorul public, prevenirea corupției, conflictul de interese, dar și alte subiecte relevante. 

Scopul acestei campanii, la care s-a alăturat CNA, este de a cultiva cultura de integritate nu doar în instituțiile publice, dar și în societate. Promovarea intoleranței față de corupție prin artă se numără printre noile abordări în educația anticorupție. Anterior, CNA a fost parte a unui proiect, care a rezultat cu realizarea unui film în desen animat,  “Povestea plicurilor”, în scenariul doamnei Leontina Vatamanu. De asemenea, spectacolul “Alegerea domnului Makabeț” face parte dintr-o campanie anticorupție a CNA, “Arta de a rămâne integru”, desfășurată pe parcursul acestui an în comun cu Teatrul ”Mihai Eminescu”. Totodată, ofițerii Direcției educație anticorupție, împreună cu echipa de voluntari ai CNA, au promovat pe parcursul mai multor ani în mediul tinerilor, piesa interpretului Kapushon ”Dacă ai dat, dacă ai luat” în cadrul campaniei ”O lecție de integritate de la Kapushon”. 

Precizăm că, potrivit programului de campanie, următoarele proiecții ale filmului VARVARA vor fi organizate la Leova (21 decembrie 2023, ora 18:00), Fălești (18 ianuarie 2024, ora 18:00) și Edineț (25 ianuarie 2024, ora 18:00). Acestea sunt cu acces liber pentru spectatori, fiind parte a unei Caravane a Filmelor Brave, susținută de partenerii USAID. 

Filmul ”VARVARA” este istoria unui om corect și onest care luptă cu corupția la serviciu - un film despre cum este să fii o cioară albă într-o lume în care predomină conformismul și prețul pe care trebuie să-l plătești pentru a-ți păstra conștiința curată. 

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție