Un grup de studenți ai Academiei ”Ștefan cel Mare” a MAI, în vizită la CNA
24.05.2024 1242 Accesări  

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a găzduit un grup de studenți ai Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, care au solicitat o întrevedere cu reprezentanții CNA pentru a pune mai multe întrebări legate de activitatea desfășurată de instituție în domeniul combaterii și prevenirii corupției.

Tradițional, vizitatorii au fost informați despre atribuțiile Centrului și competențele, în baza cărora își desfășoară activitatea și au adresat întrebări vorbitorilor despre provocările meseriei de ofițer anticorupție. De asemenea, tinerii au făcut un tur al instituției, iar ofițerii CNA le-au povestit cum decurge o zi a angajatului CNA, cum sunt primite informațiile, cum sunt analizate și examinate.  

Viitorii juriști au discutat cu ofițerii CNA despre importanţa denunţării actelor de corupţie, dar şi despre necesitatea implicării tinerei generaţii în promovarea unui mediu integru. Unii dintre tineri s-au arătat interesați de a se alătura echipei de voluntari ai CNA, care astăzi este una dintre porta-vocile instituției în partea ce ține de transmiterea mesajelor anticorupție.  

La final, aceștia au vizitat Unitatea de gardă a Centrului, unde sunt denunțate cazurile de corupție la Linia Națională Anticorupție - ️ 0 800 55555, cât și izolatorul de urmărire penală.

 

 

 

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție