CNA a transmis Macedoniei de Nord președinția Rețelei Balcanice a Agențiilor de Administrare a Bunurilor Infracționale Indisponibilizate (BAMIN)
29.05.2024 432 Accesări  

Centrul Național Anticorupție (CNA) a transmis Macedoniei de Nord președinția Rețelei Balcanice a Agențiilor de Administrare a Bunurilor Infracționale Indisponibilizate (BAMIN). Evenimentul festiv a avut loc la Skopje, Macedonia și a reunit reprezentanți ai mai multor organizații internaționale specializate în gestionarea activelor ilicite.

În anul 2023, la finele lunii mai, CNA a preluat președinția BAMIN prin rotație. Preluarea președinției BAMIN de către Republica Moldova  a fost o premieră, dar fiind faptul că pentru prima dată o țară cu statut de membru-observator din afara Balcanilor devine președinte ale rețelei.

În septembrie, 2023, sub egida CNA s-a desfășurat Adunarea Generală Anuală a Rețelei Balcanice a agențiilor de administrare a bunurilor infracționale indisponibilizate, care s-a întrunit pentru prima dată sub președinția Republicii Moldova pentru a discuta despre realizarea managementului transfrontalier eficient al bunurilor infracționale.

BAMIN este o rețea informală de practicieni care lucrează, sub aspect operațional, cu birourile și agențiile de gestionare a activelor sau în cadrul departamentelor mandatate să se ocupe de gestionarea și înstrăinarea/depozitarea bunurilor criminale din jurisdicția lor. Rețeaua are ca scop sporirea eficienței de gestionare și vânzare a bunurilor, provenite din infracțiuni. Principalul obiectiv al membrilor BAMIN este de a îmbunătăți cooperarea transfrontalieră și de a accelera schimbul de informații între agenții.

 

 

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție