Vameșul și complicele său, reținuți în cazul unei mite de 10 mii de euro, dar și bărbatul reținut în dosarul mitei de peste 1 milion de lei – arestați pentru 30 de zile
28.06.2024 363 Accesări  

Magistrații Judecătoriei mun. Bălți au emis astăzi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele vameșului de la Postul vamal Sculeni și complicelui său, reținuți de CNA și procurori într-un dosar de corupție. Funcționarul, dar și complicele său, sunt vizați într-un caz de mită în valoare de peste 10 000 de euro, pretinsă de la un transportator de colete pentru a asigura trecerea nestingherită a unui lot de marfă de contrabandă prin postul vamal menționat. 

Tot astăzi, judecătorii de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorilor cu privire la arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului, reținut de ofițerii CNA în dosarul mitei de peste 1 000 000 de lei. Persoana este învinuită de trafic de influență și este cercetată pentru pretinderea a 35 de mii de euro într-un caz și 25 000 de euro într-un alt caz contra promisiunii de a soluționa un dosar de evaziune fiscală și a facilita obținerea unor acte permisive pentru un teren din capitală. 

Încheierile magistraților pot fi contestate în termenul prevăzut de lege.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție