CNA desfășoară percheziții la o companie de construcție într-un dosar de abuz de serviciu în procesul de edificare a unui bloc cu 12 nivele din capitală
08.07.2024 532 Accesări  

Ofițerii CNA și procurorii desfășoară astăzi percheziții la sediul unei companii de construcție din capitală, vizată într-un dosar de abuz de serviciu în care sunt cercetate multiple nereguli la construirea unui imobil cu 12 nivele din strada I.L Caragiale din mun. Chișinău. De asemenea, în dosar sunt examinate și pretinsele acțiuni ilegale ale unor factori de decizie din cadrul Primăriei mun. Chișinău care în anul 2017 ar fi eliberat acte permisive pentru construcția blocului locativ cu încălcarea prevederilor legale. 

Cauza penală a fost pornită în baza unor plângeri ale locatarilor din blocurile vecine, dar și a unui raport de expertiză care stabilește încălcările admise de către compania de construcție, care ar fi cauzat prejudicii imobilelor din imediata proximitate.  

În scopul acumulării materialului probator, ofițerii CNA au solicitat mai multe documente din cadrul direcțiilor specializate ale Primăriei mun. Chișinău, precum și de la compania de construcții. Dat fiind faptul că administrația agentului economic a refuzat transmiterea actelor și au îngrădit accesul instituțiilor de drept pentru a efectua cercetarea la fața locului, astăzi, în baza autorizației instanței de judecată, s-a descins cu percheziții la sediul companiei. Concomitent, ofițerii CNA, în comun cu specialiștii Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică, efectuează la această oră cercetarea la fața locului la adresa blocului menționat.

De menționat că la această etapă nicio persoană nu are statut procesual, iar cercetările pe caz continuă sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău.

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție