Activităţi planificate pentru săptămâna 07-14 iunie 2019
07.06.2019 342 Accesări  

În perioada 07-14 iunie curent, Direcţia educaţie anticorupţie a Centrului Naţional Anticorupţie va asigura formarea şi informarea agenţilor publici şi altor subiecţi interesaţi, pe mai multe subiecte în domeniul integrităţii şi anticorupţiei în cadrul a două campanii de informare şi sensibilizare anticorupţie.

Astfel, instruirile în cadrul Campaniei „Corupţia dăunează grav sănătăţii" şi în cadrul Campaniei „Poliţişti integri - cetăţeni protejaţi" vor fi desfăşurate pentru agenţii publici din sectorul de sănătate şi Inspectoratele de Poliţie din raioanele: Rezina, Orhei, Nisporeni, Călăraşi, Ialoveni, Cimişlia, Criuleni, Anenii Noi, Căuşeni şi Ştefan Vodă.

În cadrul acestora vor fi puse în discuţie subiecte cu referire la standardele de etică şi integritate în domeniul medical şi poliţienesc, răspunderea pentru lipsa integrităţii, modalităţi de sesizare a actelor de corupţie.

În cadrul Academiei de Adminitrate Publică  vor fi asigurate 6 instruiri la cursul „Etică şi Integritate" pentru managerii din autorităţile publice centrale, în cadrul cărora vor fi examinate sub aspect  normativ şi practic subiecte cu referire la măsurile de asigurare a integrităţii instituţionale şi profesionale, responsabilităţile managerilor în implementarea şi realizarea mecanismelor de prevenire a corupţiei, evaluarea integrităţii instituţionale şi profesionale, controlul intern şi managementul riscurilor de corupţie.

La Centrul de Instruire al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor va fi asigurată instruirea agenţilor publici ai instituţiilor penitenciare în cadrul cursurilor de perfecţionare.

 

 

 

 

Copyright © 2021 Centrul Național Anticorupție