Au fost desemnați câștigătorii celei de-a IV-a ediții a concursului de desene „Talentul nu ia mită. Integritatea în imagini”
14.12.2017 211 Accesări  

În cadrul lucrărilor celei de-a XIII-lea ediții a Conferinței Naționale Anticorupție, 14 tineri și tinere au fost desemnați câștigători ai concursului „Talentul nu ia mită. Integritatea în imagini". Concursul a fost organizat de Centrul Național Anticorupție (CNA) în parteneriat cu PNUD Moldova în cadrul Proiectului „Consolidarea funcțiilor de prevenire și analiză a CNA" implementat cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.
Concursul s-a desfășurat în perioada 12 octombrie - 24 noiembrie și a fost destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, elevi și studenți ai instituțiilor de învățământ cu profil de arte plastice. Tinerii au fost invitați să ilustreze prin intermediul desenului, într-un mod original și cu impact vizual, cele 12 politici de asigurare a climatului de integritate instituțională, cum ar fi conflictul de interese, favoritismul sau etica profesională a agenților publici etc.  
122 de tineri au participat la cea de-a IV-a ediție a Concursului care au avut o sarcină mai dificilă decât anul precedent și anume de a prezenta viziunea lor asupra fenomenului corupției și să ilustreze într-un mod creativ câte un instrument de politici de cultivare a integrității în instituțiile publice.
„Spre deosebire de edițiile precedente, în acest an concursul a fost organizat în două etape. Astfel, mai întâi tinerii au participat la o sesiune de instruire privind tematicile care vor fi ilustrate în lucrări, organizat de CNA, după care au realizat schițele lucrărilor în cadrul unui atelier de creație". 
Desenele au fost evaluate de o comisie formată din reprezentanți ai CNA, PNUD și ai mediului artistic.
Concursul de desen „Talentul nu ia mită. Integritatea în imagini" este parte integrată a campaniei de sensibilizare și informare publică cu genericul „Integritatea este libertate". 

Copyright © 2020 Centrul Național Anticorupție