CNA a „descins” astăzi în UTA Găgăuzia: Studenţi şi membri ai administraţiei başcanului, dar şi alte autorităţi din ţară, invitate la o lecţie anticorupţie.
12.12.2018 87 Accesări  

Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au ajuns astăzi la Comrat cu o nouă rundă de lecţii anticorupţie. De data aceasta, mai mulţi studenţi de la Universitatea din Comrat, dar şi funcţionari din cadrul administraţiei başcanului UTA Găgăuzia, au participat la instruirile anticorupţie, organizate de CNA  în vederea promovării Legii integrităţii.

Descinderile CNA au vizat şi alte instituţii. Agenţii publici din cadrul IMSP Centrul Republican de Diagnosticare Medicală au avut parte de o lecţie despre asigurarea integrităţii profesionale în sectorul ocrotirii sănătăţii.

Tot astăzi, ofiţerii din cadrul Direcţiei educaţie anticorupţie au vizitat  Centrul de instruire al Serviciului Vamal, unde au organizat două instruiri pentru funcţionarii vamali angajaţi recent în serviciu. Participanţii la seminar au fost informaţi despre rigorile integrităţii profesionale, modalităţile de denunţare a manifestărilor de corupţie şi avertizarea de integritate.

Mâine, CNA şi  Institutul Naţional al Justiţiei vor organiza instruiri cu genericul "Metode de prevenire a comportamentului corupţional al funcţionarului". Tot pe 13 decembrie, este preconizată lansarea Platformei de cooperare cu sectorul privat. Evenimentul va avea loc la Palatul Republicii şi se va desfăşura în parteneriat cu Consiliul Concurenţei.

Săptămâna se va încheia cu două instruiri pentru agenţii publici care activează în cadrul Curţii de Conturi. Întrunirea va avea loc sâmbătă, pe 15 decembrie 2018.

Activităţile de prevenire ale CNA au  scopul de a educa societatea în spiritul intoleranţei faţă de fenomenul corupţiei.

 

 

 

 

Copyright © 2019 Centrul Național Anticorupție