CNA şi voluntarii anticorupţie au celebrat Ziua Europei, în cadrul Orășelului European 2019. Împreună au împărţit materiale promoţionale, dar şi bancnote cu nominalul “0 lei”
13.05.2019 143 Accesări  

Centrul Naţional Anticorupţie a participat şi în acest an, alături de alte instituţii publice, la unul dintre cele mai frumoase evenimente ale primăverii - Ziua Europei. De data aceasta însă, angajaţii CNA au fost ajutaţi de un grup de tineri care au decis să devină voluntari anticorupţie.

Împreună au împărţit trecătorilor materiale promoţionale, pliante, pixuri cu logoul CNA, dar şi bancnote cu nominalul "0" lei. În discuţie cu vizitatorii Orăşelului European, ofiţerii Centrului şi voluntarii au îndemnat oamenii să nu dea şi să nu ia mită, să denunţe corupţia la linia naţională anticorupţie 0 800 55555 şi să coopereze cu instituţia.

Pe parcursul zilei, gazdele Cortului CNA le-au vorbit vizitatorilor despre modalităţile de sesizare a actelor de corupție, precum şi despre importanța spiritului civic în prevenirea și combaterea fenomenului corupției.  Echipa Centrului a fost vizitată de tineri, copii, reprezentanţi ai unor instituţii publice şi ai misiunilor diplomatice. Interesat de Cortul CNA a fost şi ambasadorul Statelor Unite Dereck J Hogan care a făcut şi câteva poze de grup cu tinerii voluntari.

Amintim că, celebrarea Zilei Europei, care se desfășoară anual în Grădina Publică "Ștefan cel Mare", include o serie de activități de promovare a valorilor europene și a proiectelor de dezvoltare, finanțate din fonduri europene.

 

 

 

Copyright © 2021 Centrul Național Anticorupție