CNA şi IGP vor organiza instruiri anticorupţie pentru angajaţii Poliţiei, în cadrul acţiunii „Poliţişti integri-cetăţeni protejaţi"
29.05.2019 72 Accesări  

Angajaţii inspectoratelor de poliţie din ţară vor participa la şedinţe de instruire anticorupţie, organizate de ofiţerii CNA şi specialiştii Inspectoratului General de Poliţie.

Campania de informare se va desfăşura sub genericul „Poliţişti integri - cetăţeni protejaţi" şi va avea scopul de a preveni cazurile de corupţie şi abuzuri în rândurile Poliţiei.

Prin această campanie, Poliţia şi CNA îşi consolidează eforturile în vederea promovării standardelor de integritate în Poliţie. Totodată, poliţiştii vor fi îndemnaţi să comunice mai intens cu cetăţenii, să le explice drepturile lor legale şi să-i convingă să denunţe abuzurile la CNA sau la Direcţia inspectare efectiv a IGP.

Miercuri, experţii CNA şi IGP se vor deplasa la Inspectoratul de poliţie din Ocniţa, unde va avea loc prima instruire. Pe parcursul a două luni, asemenea şedinţe vor avea loc în fiecare inspectorat.

Precizăm că, prevenirea şi combaterea actelor de corupţie în sistemul de drept este una din priorităţile Centrului Naţional Anticorupţie. În ultima perioadă, cazurile de corupere, comise de poliţişti, este în scădere. În acelaşi timp, a crescut numărul de denunţuri, depuse de poliţişti, privind tentativele de corupere a oamenilor legii.

 

 

Copyright © 2019 Centrul Național Anticorupție