Ședinţa Grupului de Monitorizare 3 a Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție pentru anii 2017-2020 va avea loc pe data de 07 iunie, în incinta Curții de Conturi
05.06.2019 110 Accesări  

 

Cea de-a doua şedinţă a Grupului de Monitorizare 3 a Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție pentru anii 2017-2020, va avea loc pe la data de 07 iunie 2019, ora 10:00, în incinta Curții de Conturi. 

 Şedinţa este un instrument de bază a mecanismului de monitorizare a implementării Strategiei Naţionale de Integritate şi Anticorupţie pentru anii 2017-2020, pentru a asigura prezentarea progresului cantitativ al realizării acţiunilor, identificarea bunelor practici şi a riscurilor pentru implementare.

În cadrul şedinţei Grupului de Monitorizare 3, responsabil de Pilonii III. Justiția și autoritățile anticorupție, V. Curtea de Conturi şi VI. Avocatul Poporului, urmează a fi audiate public progresele și dificultățile în implementarea Planului de acțiuni al Strategiei, aprobată prin Hotărîrea Parlamentului nr. 56 din 30.03.2017. Progresele vor fi analizate în baza Raportului de monitorizare a implementării Strategiei Naţionale de Integritate şi Anticorupţie, pentru perioada de raportare - anul 2018, elaborat de către Centrul Național Anticorupție, care asigură funcţia de Secretariat al Grupurilor de monitorizare. Reprezentanţii instituţiilor-piloni a căror activitate a fost vizată pot face completări pe marginea raportului Secretariatului, iar reprezentanţii societăţii civile pot pregăti şi prezenta succint rapoarte alternative la rapoartele Secretariatului.

Raportul de monitorizare și evaluare a Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție, perioada de raport-anul 2018, poate fi accesat în versiunea electronică pe pagina web oficială a Centrului Național Anticorupție, www.cna.md, compartimentul /Strategia Națională Anticorupție/Implementarea Strategiei/Rapoarte de evaluare.

Componenţa Grupurilor de monitorizare este stipulată expres, conform funcţiilor, în cadrul capitolului V.

 

Secretariatul grupurilor de monitorizare a SNIA

Tel: 022 257 411

 

 

Copyright © 2020 Centrul Național Anticorupție