Directorul CNA: Prevenirea corupției este bună atunci când demonstrezi rezultate pe combatere
23.08.2019 594 Accesări  

În această săptămână, mai mulţi experți și reprezentanți ai autorităților europene anticorupție au avut întâlniri de lucru cu directorul CNA, Ruslan Flocea. Aceştia și-au exprimat disponibilitatea de colaborare pe direcțiile prioritare ale CNA, în mod special pe fortificarea capacităților instituționale în vederea prevenirii și combaterii corupției din sistem.

Ruslan Flocea către experţii UE: Ajustarea la standardele internaționale și atingerea unor progrese în prevenirea și combaterea corupției vor spori încrederea societății. Revizuirea competențelor CNA este iminentă pentru a lupta cu corupţia la nivel înalt. 

Mika Aalto, expert finlandez în domeniul crimei organizate și anticorupție, cu o practică de peste 20 de ani în domeniul investigării actelor de corupție a menționat că „încrederea societății vine atunci când survin rezultatele practice, iar ele se produc concomitent cu schimbarea mentalității. Sunt situații când nu este necesar să schimbi legea, ci să o înțelegi și să o aplici în mod corect."

În același context, Ruslan Flocea s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții autorităților anticorupție din Lituania și Finlanda, Elanas Jablonskas - șef al departamentului de Imunitate, Poliția Lituaniei și Ari Lahtela - șef al Departamentului Investigații, Biroul de Investigații al Finlandei. Aceștia au subliniat importanța colaborării pe segmentul acordării asistenței consultative și consolidării instituțiilor de drept prin implementarea standardelor internaționale în investigarea actelor de corupţie.

 

Copyright © 2020 Centrul Național Anticorupție