CNA a încheiat campania „Corupția pe înțelesul copiilor”. Bilanțul în cifre: 3500 de copii din taberele de vară au fost instruiţi de către ofiţerii CNA şi voluntarii anticorupţie
29.08.2019 29 Accesări  

 Pe parcursul perioadei iulie-august 2019, circa 3500 de copii din taberele de odihnă din țară au fost instruiți de către ofițerii Direcției educație anticorupție în cadrul campaniei de informare - „Corupția pe înțelesul copiilor", lansată în luna iulie de Centrul Național Anticorupție.

Obiectivul principal al campaniei a fost educarea tinerii generaţii în spiritul integrităţii şi intoleranţei faţă de corupţie. Copiii și tinerii au fost informați despre mecanismele de prevenire, consecințele actelor de corupție, precum și modalitățile de denunțare a faptelor de corupție.

Întrunirile s-au desfășurat în taberele de odihnă din raioanele Soroca, Drochia, Șoldănești, Rezina, Orhei, Călărași, Ialoveni, Hâncești, Criuleni, Dubăsari, Leova și stațiunea Vadul lui Vodă.

Educarea tinerii generaţii în spiritul integrităţii şi intoleranţei faţă de corupţie constituie una din priorităţile Centrului Naţional Anticorupţie. În cadrul campaniei, copiii au devenit ambasadori ai integrităţii în cercurile lor academice, sociale, fapt ce le va permite dezvoltarea generaţiei Pro-integritate și promovarea atitudinii intolerante față de fenomenul corupției. 

Campania a fost desfășurată cu sprijinul proiectului „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova", implementat de PNUD în parteneriat cu Centrul Naţional Anticorupţie şi Oficiul Avocatului Poporului, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei. Proiectul se desfăşoară în perioada 2019-2021 şi contribuie la fortificarea capacităților actorilor din sectorul public și privat, precum și ale organizațiilor societății civile, pentru implementarea eficientă a instrumentelor și standardelor de prevenire a corupției.

 

 

Copyright © 2020 Centrul Național Anticorupție