Un sef de secţie din cadrul Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie a fost reținut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupție, pentru corupere pasivă
17.10.2019 13 Accesări  

Un şef de secţie din cadrul Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie din capitală a fost reţinut de ofiţerii DGT ,,Sud" a CNA şi procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă.

Potrivit denuntatoarei, seful sectiei neurochirurgie din cadrul Institutului de Neurologie si Neurochirurgie ar fi estorcat de la denuntatoare 15.000 lei pentru interventiile chirurgicale efectuate mamei sale, precum si pentru a nu crea probleme la externarea acesteia si a crea conditii favorabile pentru cea de a treia interventie care urmeaza a fi efectuata peste 4-6 luni.

In urma masurilor intreprinse în cadrul cauzei penale medicul a fost retinut in flagrant imediat dupa primirea banilor estorcati in suma de 15.000 lei.

Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 10 ani de închisoare, cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie efectuează urmărirea penală. 
 

Copyright © 2021 Centrul Național Anticorupție