Ședinţa Grupului de Monitorizare 3 a Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție pentru anii 2017-2020 va avea loc pe data de 29 octombrie
25.10.2019 81 Accesări  

Ședinţa Grupului de Monitorizare 3 a Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție pentru anii 2017-2020, va avea loc pe la data de 29 octombrie 2019, ora 10:00, în incinta Oficiului Avocatului Poporului. 

Întrunirea Grupului de Monitorizare 3 este un instrument de bază a mecanismului de monitorizare a implementării Strategiei Naţionale de Integritate şi Anticorupţie pentru anii 2017-2020, pentru a asigura prezentarea progresului cantitativ al realizării acţiunilor, identificarea bunelor practici şi a riscurilor pentru implementare.

În cadrul şedinţei Grupului de Monitorizare 3, responsabil de Pilonii III. Justiția și autoritățile anticorupție, V. Curtea de Conturi şi VI. Avocatul Poporului, urmează a fi audiate public progresele și dificultățile în implementarea Planului de acțiuni al Strategiei, aprobată prin Hotărîrea Parlamentului nr. 56 din 30.03.2017. Progresele vor fi analizate în baza Raportului de monitorizare a implementării Strategiei Naţionale de Integritate şi Anticorupţie, pentru perioada de raportare - semestrul I al anului 2019, elaborat de către Centrul Național Anticorupție, care asigură funcţia de Secretariat al Grupurilor de Monitorizare. Reprezentanţii instituţiilor-piloni a căror activitate a fost vizată pot face completări pe marginea raportului Secretariatului, iar reprezentanţii societăţii civile pot pregăti şi prezenta succint rapoarte alternative la rapoartele Secretariatului.

Raportul de monitorizare al Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție, perioada de raport- semestrul I al anului 2019, poate fi accesat în versiunea electronică pe pagina web oficială a Centrului Național Anticorupție, www.cna.md, compartimentul /Strategia Națională Anticorupție/Implementarea Strategiei/Rapoarte de monitorizare.

Componenţa Grupurilor de monitorizare este stipulată expres, conform funcţiilor, în cadrul capitolului V. Procedurile de raportare şi monitorizare a Strategiei (a se vedea aici).

 

Secretariatul grupurilor de monitorizare a SNIA

Tel: 022 257 411

 

 

Copyright © 2020 Centrul Național Anticorupție