În vacanță, la CNA! Mai mulți elevi din cadrul Consiliului Național al Elevilor, într-o vizită impresionantă la CNA
31.10.2019 114 Accesări  

Așa au ales să-și petreacă zilele de vacanță peste 50 de tineri curioși să afle cât mai multe „dedesubturi" despre activitatea Centrului Național Anticorupție.

Aceștia au purtat o discuție interactivă cu directorul adjunct CNA, Lidia Chireoglo, asumându-și angajamentul de a se implica în activitățile pe care le desfășoară CNA, să devină personalități integre și responsabile, astfel încât să construiască împreună un mediu liber de corupție. Punctul final al vizitei a fost izolatorul de urmărire penală, unde tinerii au putut vedea condiţiile şi dotările izolatorului, prevăzut cu celule, camere de interogatoriu şi întrevedere, în conformitate cu standardele europene.

Ca de obicei, savoarea evenimentului a fost întâlnirea cu ofițerii mascați și testarea echipamentului de luptă, care i-a lăsat „mască", atât la propriu, cât și la figurat, după cum vedeți în poze. 

CNA și-a deschis ușile, pe parcursul ultimei perioade, pentru mai mulți vizitatori, preponderent tineri. Prin aceste acțiuni, Centrul Anticorupție promovează în rândurile tinerei generații intoleranța față de mită, creșterea gradului de responsabilitate civică și denunțarea actelor de corupție. Cu sprijinul PNUD Moldova, CNA a format echipe de voluntari anticorupție, misiunea cărora este de a promova activitățile de prevenire ale CNA si instruirea unei generații ProIntegritate

De menționat că, în 9 luni ale anului curent, 2300 de cetățeni au sesizat CNA la linia națională anticorupție 0 80055555.

 

 

Copyright © 2020 Centrul Național Anticorupție