Doi poliţişti, reţinuţi de CNA pentru corupere pasivă. Ar fi pretins 6000 de lei de la un tânăr ca să-l scape de pedeapsă pentru şofat în stare de ebrietate narcotică
31.01.2020 53 Accesări  

Doi angajaţi ai Inspectoratului  de Poliţie Sângerei au fost reţinuţi în flagrant de către ofițerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA şi procurori pentru corupere pasivă.

Aceștia sunt bănuiţi că, deţânând funcţii publice - unul fiind specialist în documentarea accidentelor rutiere, iar celălalt celalalt ofiţer de investigaţii, ar fi pretins de la denunțător suma de 6 000 de lei, sub pretextul adoptării unei decizii favorabile, pe materialele aflate în procedura de examinare, referitor la conducerea unităţii de transport sub influenţa substanţelor narcotice.

Pe numele bănuiților a fost inițiată o urmărire penală în temeiul art. 324 - corupere pasivă. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 10 ani închisoare cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

De menţionat că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către oficiul Nord al Procuraturii anticorupţie. 

 

 

Copyright © 2020 Centrul Național Anticorupție