Un concurs interactiv pentru tinerii care vor să își testeze cunoștințele în domeniul prevenirii corupției va fi organizat în zeci de instituții din țară
14.02.2020 20 Accesări  

Peste 350 de elevi și studenți din 50 de instituții de învățământ din țară își vor testa cunoștințele în domeniul prevenirii corupției în cadrul unui concurs interactiv „Quiz prointegritate", organizat de Centrul Național Anticorupție în colaborare cu PNUD.

Concursul va întruni tineri și tinere din mai multe raioane ale țării, la fiecare competiție urmând să participe câte cinci echipe. Marea finală se va desfășura în luna aprilie, la Chișinău.

Concursul va include o etapă de pregătire în care participanții vor studia mai multe surse despre mecanismele de prevenire a corupției și promovare a integrității, iar ulterior își vor pune cunoștințele în aplicare în cadrul unei competiții intelectuale. Pe parcursul jocului, vor fi eliminați din concurs participanții care vor oferi mai multe răspunsuri greșite, câștigător fiind desemnat ultimul participant care răspunde corect și repede la întrebări.

Concursul va avea loc la Cahul, Soroca, Bălți, Hâncești, Sângerei, Criuleni, Orhei, Strășeni, Ungheni.

„Scopul acestei activități este consolidarea culturii integrității în rândul tinerilor, prin prisma unor modele interactive de asimilare a informației despre premizele și efectele fenomenului corupției", a menționat Ion Pruteanu, șef de direcție la CNA.

„Tinerii sunt mesagerii integrității, ei au un rol extrem de important în prevenirea corupției. În cadrul acestui concurs intelectual ei vor avea posibilitatea să își consolideze cunoștințele în acest domeniu și, ulterior, să promoveze cultura integrității în rândul semenilor lor", susține Olga Crivoliubic, manageră de proiect la PNUD.

Consurul este organizat cu sprijinul proiectului „Lupta împotriva corupției prin consolidarea integrității în Republica Moldova", implementat de către PNUD în colaborare cu Centrul Naţional Anticorupţie, cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei. Proiectul se desfăşoară în perioada 2019-2021.

 

 

 

Copyright © 2020 Centrul Național Anticorupție