Noi fraude cu permise de conducere „cumpărate". Un tânăr a fost reţinut de CNA pentru că ar fi pretins 1000 de euro pentru un permis
27.02.2020 547 Accesări  

Un tânăr din capitală a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta ar fi pretins de la un bărbat 1000 de euro pentru a-l ajuta să-şi perfecteze actele de conducere, fără a susţine probele teoretice şi practice.

 

Potrivit autodenunţului, bănuitul ar fi susţinut că are cunoscuţi în cadrul Agenției Servicii Publice şi că-i poate determina să-l favorizeze pe candidat la examenele teoretice şi practice. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins şi primit 1000 de euro.

 

Reţinerea a avut loc ieri seara în momentul transmiterii banilor - operaţiune desfăşurată sub controlul CNA. Bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore şi a fost plasat în izolatorul CNA. Potrivit legislaţiei, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunâţarea unei deciziii definitive şi irevocabile de judecată.

 

Procuratura Anticorupţie conduce urmărire a penală.       

 

Centrul Naţional Anticorupţie precizează că, printre priorităţile sale se numără  combaterea şi prevenirea corupţiei în cadrul Agenţiei Servicii Publice. Aceasta reiese din numeroasele plângeri privind perceperea diferitor sume de bani de către angajaţii ASP sau intermediari pentru perfectarea actelor, în mare parte pentru fraudarea examenelor de obţinere a permiselor de conducere.

 

 

 

 

Copyright © 2020 Centrul Național Anticorupție