Concursul „Quiz prointegritate", organizat de CNA şi PNUD, a ajuns la Bălţi. Echipa liceului „Mihai Eminescu" s-a plasat pe locul I
28.02.2020 521 Accesări  


Etapa a treia a concursului interactiv „Quiz prointegritate", organizat de Centrul Național Anticorupție în colaborare cu PNUD, a avut loc la Bălți pentru tinerii care au dorit să-și testeze cunoștințele în domeniul prevenirii corupției. Concursul a întrunit 6 echipe, iar cea care s-a plasat pe locul I, înscriind cel mai bun scor, a fost echipa Liceului Teoretic „Mihai Eminescu".


Scopul acestei activități este consolidarea culturii integrității în rândul tinerilor, prin prisma unor modele interactive de asimilare a informației despre premizele și efectele fenomenului corupției.  Concursul include o etapă de pregătire în care participanții studiază mai multe surse despre mecanismele de prevenire a corupției și promovare a integrității. Ulterior aceştia își  pun cunoștințele în aplicare în cadrul unei competiții intelectuale. Pe parcursul jocului, sunt eliminați participanții care oferă mai multe răspunsuri greșite, câștigător fiind desemnat ultimul participant care răspunde corect și repede la întrebări.


Amintim că peste 350 de elevi și studenți din 50 de instituții de învățământ din țară își vor testa cunoștințele în domeniul prevenirii corupției în cadrul concursului „Quiz prointegritate". Până acum, acesta a avut loc la Cahul şi Soroca, urmând să se desfăşoare la Hâncești, Sângerei, Criuleni, Orhei, Strășeni şi Ungheni, iar Marea finală se va desfășura în luna aprilie, la Chișinău.


Concursul este organizat cu sprijinul proiectului „Lupta împotriva corupției prin consolidarea integrității în Republica Moldova", implementat de către PNUD în colaborare cu Centrul Naţional Anticorupţie, cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei. Proiectul se desfăşoară în perioada 2019-2021.
 

Copyright © 2020 Centrul Național Anticorupție