Un tânăr de la Bălţi, reţinut de CNA pentru că ar fi pretins 500 de euro pentru un permis
03.03.2020 702 Accesări  

Un bărbat din Bălţi a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta ar fi pretins de la un localnic 500 de euro pentru a-l ajuta să-şi perfecteze permisul de conducere, fără a susţine probele teoretice şi practice.

Potrivit denunţătorului, bănuitul ar fi susţinut că are influenţă asupra unor persoane publice din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto Bălți şi că le poate determina să-l favorizeze pe candidat la examene. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins şi primit 500 de euro.

Transmiterea banilor a avut loc sub controlul CNA, iar bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore şi plasat în izolator. Potrivit legislaţiei, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei deciziii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie, oficiul Nord, conduce urmărire a penală.     

Centrul Naţional Anticorupţie precizează că, printre priorităţile sale se numără  combaterea şi prevenirea corupţiei în cadrul Agenţiei Servicii Publice. Aceasta reiese din numeroasele plângeri privind perceperea diferitor sume de bani de către angajaţii ASP sau intermediari pentru perfectarea actelor, în mare parte pentru fraudarea examenelor de obţinere a permiselor de conducere.

 

 

Copyright © 2020 Centrul Național Anticorupție