Unii şoferi nu renunţă la obiceiul de a-şi cumpăra permisul de conducere. Un funcţionar din Edineţ, reţinut pentru afaceri cu permise
20.08.2020 273 Accesări  

 

Un angajat din cadrul Centrului de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională Edineț a fost reţunut, în flagrant, de către ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență şi corupere pasivă. Acesta ar fi pretins 800 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să obțină permisul de conducere.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul i-ar fi promis denunţătorului că ar avea influență asupra unor angajați ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Edineț şi că îi poate determina pe aceştia să elibereze permisul de conducere de categoria B și C, fără prezenţa fizică a şoferului la probele teoretice şi practice 

Operaţiunea de reţinere a avut loc ieri după-amiază în adiacentul unei staţii de alimentare din Edineţ. Bărbatul a fost constatat în flagrant în timp ce primea 4000 de lei de la denunţător, bani care reprezentau o parte din suma estorcată. Pentru suma menţionată, funcţionarul urma să-i dea clientului său certificatul care confirmă susținerea cursurilor practice de conducere și susținerea examenelor interne. 

Pe cazul dat au fost pornite două dosare penale, conexate într-o procedură comună -  trafic de influență şi corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale, închisoare de la 5 la 10 ani şi privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

În prezent, el este reţinut pentru 72 de ore şi se deţine în izolator.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie conduce urmărirea penală.

 

 

 

Copyright © 2021 Centrul Național Anticorupție