CNA şi ANRE au dat startul campaniei de informare a consumatorilor
09.09.2020 990 Accesări  

 

 

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție(CNA) au lansat astăzi "Campania de informare a consumatorilor prin promovarea standardelor de integritate și anticorupție în sectoarele reglementate de ANRE".

Campania se va desfășura pe parcursul lunii septembrie în municipiile Chișinău, Comrat și Bălți, prin organizarea mai multor evenimente de informare și consultare pe aspecte ce țin de drepturile consumatorilor, soluționarea neînțelegerilor care apar în raport cu titularii de licențe, precum și pentru a promova standardele de integritate și anticorupție în rândurile personalului întreprinderilor reglementare de ANRE.

Astfel, pentru consumatorii care se confruntă cu probleme ce țin de prestarea serviciului public de apă și de canalizare, astăzi a fost amenajat un centru mobil de consultanță la intrarea în sediul S.A. „Apă-Canal Chișinău".

Prezentă la eveniment, directorul ANRE, Violina Șpac a menționat că acțiunile de informare a consumatorilor vor contribui la consolidarea încrederii acestora în activitățile instituțiilor de reglementare și anticorupție. În acest context, întru susținerea Campaniei de informare a fost lansat spotul publicitar anticorupție cu privire la atribuțiile ANRE, despre taxele ce se achită pentru eliberarea licențelor și lipsa plăților pentru eliberarea autorizațiilor și actelor de corespundere, cetățenii fiind îndemnați să semnaleze orice abatere de la aceste prevederi la liniile telefonice de informare, confidențialitatea fiindu-le garantată.

La rândul lor, ofiţerii CNA au informat angajații S.A. „Apă-Canal Chişinău" despre reglementările ce țin de standardele de integritate și anticorupție în sectorul privat, prevederile legale ale infracţiunilor de corupţie, dar şi despre obligativitatea denunţării comportamentelor corupţionale şi a faptelor de corupţie.

Acordarea consultațiilor consumatorilor cât și instruirea anticorupție au avut loc în condiții optime de siguranță, cu respectarea măsurilor de protecție individuală și colectivă și a tuturor restricțiilor impuse pe timp de pandemie.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2021 Centrul Național Anticorupție