Consiliul Europei în vizită la CNA
19.06.2013 4030 Accesări  

Centrul Naţional Anticorupţie găzduieşte astăzi vizita de lucru a delegaţiei Secretariatului Consiliului Europei. Delegaţia este compusă din reprezentanţi ai Consiliului Europei: dl Daniil Khochabo, director adjunct pentru consiliere politică - şef al delegaţiei, 2 consilieri politici, precum şi şeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, dl Ulvi Akhundlu.

Scopul vizitei de lucru este evaluarea realizărilor obţinute de către Centru în lupta anticorupţie, prin prisma angajamentelor faţă de Consiliul Europei, programelor de asistenţă în domeniul luptei contra corupţiei, precum şi identificarea priorităţilor de asistenţă în domeniul anticorupţie.

În cadrul şedinţei desfăşurate, experţii Consiliului Europei au menţionat faptul că prioritatea de a lupta contra corupţiei face parte din mandatul de activitate a Consiliului Europei şi este considerat drept o provocare comună pentru toate instituţiile, atît la nivel naţional, cît şi internaţional.

Subiectele discutate s-au referit la implementarea de către Centru, alături de alte autorităţi naţionale, a proiectului Buna Guvernare şi Lupta împotriva Corupţiei, lansat în cadrul Platformei I a Parteneriatului Estic, sub egida Programului de Facilitate. Astfel, rezultatele proiectului au fost apreciate ca fiind implementate cu succes.

La fel, a fost subliniat faptul că în cadrul celei de a noua reuniuni a Platformei multilaterale a Parteneriatului Estic nr. I  - Democraţie, buna guvernare şi stabilitate, s-a decis prelungirea perioadei de implementare a viitoarelor programe de lucru aflate sub egida Programului de Facilitate. În acest context, Centrul şi-a exprimat în continuare disponibilitatea de a depune cele mai mari eforturi, în vederea implementării eficiente a priorităţilor evidenţiate în programele de activitate ale Consiliului Europei privind lupta împotriva corupţiei.

Menţionăm că CNA consideră că intensificarea parteneriatului comun va contribui la consolidarea statului de drept şi a democraţiei în Republica Moldova, prin subminarea fenomenului corupţiei.

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție