Ofițerii CNA au ajuns cu instruiri anticorupție, pe zoom, în școlile din Telenești, la Serviciul Vamal, dar și la Agenția pentru Protecția Consumatorilor
28.01.2022 563 Accesări  

Profesorii din Telenești, angajații Serviciului Vamal și funcționarii din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieții au fost audienții din săptămâna aceasta ai ofițerilor anticorupție. Participanții au fost instruiți cu privire la institutul avertizorului de integritate, regimul juridic al influențelor necorespunzătoare și răspunderea pentru lipsa integrității. 

Formatorii le-au explicat participanților cine sunt subiecții avertizării de integritate, modalitățile de dezvăluire a practicilor ilegale, garanțiile de protecție și autoritățile de protecție ale avertizorilor de integritate etc., inclusiv procedura de denunțare și examinare a unei influențe necorespunzătoare. În cadrul activităților au mai fost abordate subiectele privind regimul juridic al cadourilor și conflictelor de interese. 

În contextul activităților de instruire anticorupție agenții publici sunt îndemnați să dea dovadă de un comportament integru în realizarea atribuțiilor de serviciu.

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție