Directorul CNA, Iulian Rusu, participă la Reuniunea de nivel înalt a factorilor de decizie în domeniul anticorupție a OECD, la Paris
16.11.2022 213 Accesări  

Directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, participă la Reuniunea de nivel înalt a factorilor de decizie în domeniul anticorupție a OECD din Europa de Est și Asia Centrală, care se desfășoară, în această săptămână, la Paris, Franța. 

În perioada aflării sale în Republica Franceză, Iulian Rusu va mai avea întrevederi bilaterale cu directorul Agenției de Administrare și Recuperare a Activelor Sechestrate și Confiscate din Franța (AGRASC), Nicolas BESSONE și cu reprezentanții Parchetului Național Financiar (PNF). 

În cadrul întrevederilor, vor fi discutate aspecte ce țin de colaborarea între instituțiile franceze și Centrul Național Anticorupție, în special pe linia de competență a Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI). 

Pe data de 21 noiembrie, directorul CNA va face parte din delegația care va reprezenta Republica Moldova la cea de-a 3-a Conferință a Platformei de Sprijin pentru Moldova.  

Reuniunea de nivel înalt a factorilor de decizie în domeniul anticorupție a OECD este o platformă regională care ajută țările să promoveze politici anticorupție eficiente, oferă posibilități pentru schimb de informații, bune practici și suport pentru obținerea de asistență financiară.

 

Copyright © 2023 Centrul Național Anticorupție