Directorul CNA, Iulian Rusu, a discutat oportunitățile de colaborare cu directorul Agenției de Administrare și Recuperare a Activelor Sechestrate și Confiscate din Franța
18.11.2022 85 Accesări  

Directorul CNA, Iulian Rusu, a avut, joi, o întrevedere bilaterală cu directorul Agenției de Administrare și Recuperare a Activelor Sechestrate și Confiscate din Franța (AGRASC), Nicolas Bessone, în cadrul căreia au fost discutate aspectele de colaborare dintre autoritatea franceză și Centrul Național Anticorupție. 

”Am vorbit cu domnul Bessone despre domeniile pe care am putea colabora împreună cu Agenția pe care o conduce. Avem nevoie de o cooperare pe direcția de urmărire și recuperare a activelor, care se află în jurisdicția franceză, bunuri pe care le-am identificat în procesul de instrumentare a dosarelor de mare corupție, care se află în prezent din gestiunea procurorilor și CNA. I-am împărtășit interesul nostru, precum și al autorităților din Republica Moldova, de a accelera procesul de recuperare a activelor delapidate în vederea confiscării acestora în folosul statului”, a spus directorul CNA. 

La rândul său, directorul AGRASC și-a exprimat disponibilitatea de a pune la dispoziția instituțiilor de drept din Moldova expertiza în domeniu a colegilor săi și de a menține un dialog permanent în sfera comună de competență. 

Amintim că, directorul Centrului Național Anticorupție participă la Reuniunea de nivel înalt a factorilor de decizie în domeniul anticorupție a OECD din Europa de Est și Asia Centrală, care se desfășoară, în această săptămână, la Paris, Franța. În perioada aflării sale în Republica Franceză, Iulian Rusu va avea mai multe întrevederi bilaterale cu factori de decizie ai autorităților franceze. 

Reuniunea de nivel înalt a factorilor de decizie în domeniul anticorupție a OECD este o platformă regională care ajută țările să promoveze politici anticorupție eficiente, oferă posibilități pentru schimb de informații, bune practici și suport pentru obținerea de asistență financiară.

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție