Ofițerii CNA au fost prezenți și în această săptămână cu instruiri anticorupție în mai multe instituții publice din țară
18.11.2022 211 Accesări  

Ofițerii Direcției educație anticorupție s-au întâlnit cu circa 630 de funcționarii din Chișinău, Bălți, Bender, Anenii Noi, pentru a-i informa despre măsurile de prevenire și combatere a corupției. Printre mesajele transmise audienților s-au regăsit cele de promovare a culturii integrității instituționale și profesionale, dar și a controlului integrității publice realizat prin monitorizarea stilului de viață. 

Activitățile s-au desfășurat în contextul celor patru campanii de sensibilizare în derulare, organizate de CNA, împreună cu instituțiile-partenere, „Denunță! Atitudinea ta contează!” - în comun cu Inspectoratul General al Poliției, „Integritate pentru servicii publice de calitate”, împreună cu Agenția Servicii Publice, „O lecție de integritate în școala/universitatea mea” - în comun cu instituțiile de învățământ. Totodată, a fost lansată Campania de informare și sensibilizare anticorupție pentru studenții și corpul profesoral didactic al Universității Tehnice din Moldova. 

În cursul săptămânii, au fost instruiți circa 630 de agenți publici în cadrul Centrelor de Instruire ale Administrației Naționale a Penitenciarelor și Serviciului Vamal, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Serviciului Național de Management al Frecvențelor Radio. O altă lecție de integritate a fost predată de către ofițerii DEA magistraților din cadrul Judecătoriei Bălți. 

Totodată, la invitația Direcției generale educație, cultură și turism Anenii Noi și Direcției generale educație tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău au avut loc sesiuni de informare anticorupție pentru directori de școli și părinții elevilor. 

Tot în săptămâna curentă, circa 860 de elevi și studenți din instituțiile de învățământ din țară au fost informați despre principalele cauze și consecințe ale corupției, dar și despre rolul pe care îl au tinerii în mediile lor educaționale în lupta împotriva fenomenului nociv avut în vedere, inclusiv prin aplicația Quiz „Pro Integritate”. 

Amintim că, scopul activităților realizate de către ofițerii CNA pe componenta de prevenire a corupției sunt orientate pe cultivarea și consolidarea climatului de integritate instituțională, prin promovarea politicilor anticorupție și integritate.

Copyright © 2023 Centrul Național Anticorupție