Sinteza CNA: Activitățile de educație anticorupție au vizat aproape 1000 de audienți din mai multe localități
26.11.2022 684 Accesări  

Ofițerii Direcției educație anticorupție s-au întâlnit cu circa 450 de agenți publici din Chișinău, Vulcănești, Ceadîr-Lunga și Edineț, pentru a-i informa despre măsurile de prevenire și combatere a corupției. 

Activitățile s-au desfășurat în contextul celor patru campanii de sensibilizare în derulare, organizate de CNA, împreună cu instituțiile-partenere, „Denunță! Atitudinea ta contează!” - în comun cu Inspectoratul General al Poliției, „Integritate pentru servicii publice de calitate”, împreună cu Agenția Servicii Publice, „O lecție de integritate în școala/universitatea mea” - în comun cu instituțiile de învățământ și campania de informare și sensibilizare anticorupție pentru studenții și corpul profesoral didactic al Universității Tehnice din Moldova.

La solicitarea entităților publice au fost asigurate activități de instruire pentru agenții publici din cadrul instituțiilor de educație timpurie din mun. Chișinău și Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, aceștia fiind familiarizați cu rigorile de asigurare a integrității instituționale și profesionale.

De asemenea, circa 530 de elevi și studenți din instituțiile de învățământ din țară au fost informați despre principalele cauze și consecințe ale corupției, dar și despre rolul pe care îl au tinerii în mediile lor educaționale în lupta împotriva fenomenului nociv avut în vedere, inclusiv prin aplicația Quiz „Pro Integritate”.

Amintim că, scopul activităților realizate de către ofițerii CNA pe componenta de prevenire a corupției sunt orientate pe cultivarea și consolidarea climatului de integritate instituțională, prin promovarea politicilor anticorupție și integritate.

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție