Un bărbat din Chișinău, vizat în mai multe episoade de trafic de influență
06.09.2023 1962 Accesări  

Un bărbat din Chișinău a fost reținut, pentru 72 de ore, de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influență, care include mai multe episoade. Bănuitul a fost prins în flagrant în momentul în care a primit 8000 de euro de la denunțător.

Potrivit materialelor cauzei, în primul episod, bănuitul ar fi pretins, acceptat şi primit 5000 de euro de la o femeie pentru urgentarea soluționării cererii de redobândire a cetățeniei române. Acesta ar fi susținut că are influență asupra unor persoane publice din Republica Moldova și din România, responsabile de redobândirea cetățeniei române.  

Într-un alt caz, aflând din discuțiile cu un bărbat despre faptul că o femeie a fost plasată în arest preventiv, acesta ar fi susținut că are influență asupra unor persoane cu demnitate publică din cadrul organelor de drept pe care îi poate determina să aplice o măsură neprivativă de libertate în privința acesteia. Ulterior, bănuitul, susținând că el a fost cel care ar fi influențat aplicarea măsurii neprivative de libertate față de persoana în cauză și ar fi cerut 35.000 de euro.

Astfel, sub controlul angajaților CNA, a fost transmisă prima tranșă în valoare de 8000 de euro. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul CNA.  

Totodată, în scopul acumulării materialului probator, au fost efectuate două percheziții la domiciliul și în mijlocul de transport utilizat de bănuitul, fiind ridicate mijloace bănești în sumă de 9200 de  euro și 1400 de dolari, dar și 2 telefoane mobile.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

 

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție